PROMOCIJA NA SEJMU ALPE – ADRIA 2019

V sklopu projekta TELE-KA-LAND se je TIC Moravske Toplice skupaj s projektnimi partnerji v času od 30.1. – 2.2.2019, udeležil turističnega sejma Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Namen udeležbe je bila predstavitev in promocija mreže pravljičnih parkov, ki so bili konec preteklega leta vzpostavljeni v Moravskih Toplicah in Dobrovniku na slovenski strani, ter v naseljih Nagyrecse in Magyarszerdahely na Madžarskem. Glavni cilj je bil povečanje prepoznavnosti pravljičnih parkov.

MREŽA PRAVLJIČNIH PARKOV

Vsled pomanjkanja atraktivnih turističnih storitev za družine z otroki je nastal mednarodni projekt TELE-KA-LAND, ki vnaša ureditev novih turističnih atrakcij namenjenih tej ciljni skupini na čezmejnem območju. V okviru projekta se je vzpostavila TELE-KA-LAND mreža Pravljičnih parkov v naseljih Nagyrecse in Magyarszerdahely na Madžarskem ter v Dobrovniku in Moravskih Toplicah na slovenski strani.

Več v prilogah:

VZPOSTAVITEV pravljičnega parka v Moravskih Toplicah

V gozdičku Čreta, ob apartmajskem naselju Prekmurska vas v Moravskih Toplicah je vzpostavljen Pravljični park Moravske Toplice na temo pravljice Goldina se vrača domov z namenom oblikovanja atrakcij, ki so primerne za otroke in družine z otroki. Ob vstopu v park na interaktivni tabli naprej priporočamo poslušanje pravljice, ki je posneta v 4 jezikih: v slovenščini, madžarščini, nemščini in angleščini. Poleg lesenih likov buče Goldine, bukve Beti in izvira Termaliona, se lahko poigrate z igro velike puzzle, vrtljive kocke, veliki spomin, sestavljanka iz kock, ali pa se fotografirate na Foto točkah.

Več v prilogi:

PRAVLJICA IN SLIKANICA GOLDINA PRIDE DOMOV

Ob projektu TELE-KA-LAND in razvoju likov za Pravljični park je nastala pravljica Goldina pride domov izpod peresa Romana Buzetija. Simpatična pravljica je izdana v knjižni obliki, ki jo je s svojimi ilustracijami obogatila ilustratorska Anita Pertoci.

In o čem govori pravljica Goldina pride domov?

Radoživa in srčna buča Goldina se odloči zapustiti rodno zaplato zemlje ob gorskem izviru in raziskati svet. S prijateljico bukvijo Beti se po majhnem potočku odpravi na pot. Po številnih dogodivščinah priplujeta do dežele, kjer Goldino preplavi občutek topline. Po srečanju s sestrami in brati bučami spozna, da je našla svoj dom. To pa še ni zadnje spoznanje…

Slikanica je naprodaj v TIC Moravske Toplice, po promocijski ceni 10€.

*Izid slikanice ni projektna aktivnost.

DELAVNICA – PRAKTIČNO USMERJEN ANIMACIJSKI TRENING 2. DEL

Univerza Pannon iz Nagykanizse, projektni partner v projektu TELE – KA – LAND, je v Panonski vasi v Tešanovcih izvedla še drugi del dvodnevnih delavnic – Praktično usmerjen animacijski trening. Drugi del delavnic se je izvedel 19. in 24. oktobra 2018, prav tako v Panonski vasi, v Tešanovcih. Na sproščen in igriv način smo sestavljali animacijske programe in se učili tehnike animacije. Bilo je poučno in zabavno.

DELAVNICA – PRAKTIČNO USMERJEN ANIMACIJSKI TRENING

Univerza Pannon iz Nagykanizse, projektni partner v projektu TELE – KA –LAND, je v Panonski vasi v Tešanovcih izvedla prvi del dvodnevnih delavnic – Praktično usmerjen animacijski trening. Prvi del delavnic je potekal v ponedeljek 17. septembra, in v torek 18. septembra. Prvi dan delavnic je bil namenjen predvsem teoretičnemu delu, drugi dan pa so strokovnjaki iz Madžarske na praktični način predstavili osnove animacije, s poudarkom na samopodobi animatorja. Drugi del delavnic bo 19. oktobra in 24. oktober 2018, od 10. do 16.30. ure, prav tako v Panonska vasi, v Tešanovcih.

Vabilo na izobraževanje “Praktično usmerjen animacijski trening”

Univerza Pannon iz Nagykanizse  vabi na izobraževanje “Praktično usmerjen animacijski trening”.

Organizirajo praktično usmerjen animacijski trening, v okviru katerega vam bodo na praktični način predstavili programe in delavnice primerne za otroke in odrasle.

Termini: 17. september (ponedeljek), 18. september (torek), 19. oktober (petek) in 24. oktober (sreda) 2018, vsak dan od 10. do 16.30. ure,  v Panonski vasi v Tešanovcih.

Vljudno vabljeni!

Več: Vabilo na animacijski trening